Stuur e-mail mail_outline  

Over de fotograaf/natuurfilmer 

Over de fotograaf/natuurfilmer

Ernest Kox (1958) fotografeert vanaf 2008 digitaal en legt zich helemaal toe op de eigen regio om vervolgens te ontdekken dat de Kempische natuur veel omvangrijker is dan hij altijd had gedacht. Soms wel twee dagen in de week besteedt Kox aan zijn passie. Met zwaar beladen tassen fietst hij naar de Neterselsche Heide, de vennen tussen Bladel en Postel, de Plateaux in Bergeijk, de Cartierheide, de Kleine Beerze tussen Duizel en Vessem en zoekt hij de plekken op waar je met de auto nauwelijks kunt komen. Al zijn apparatuur sjouwt hij mee. ‘Want ik vergeef het me nooit als ik toevallig nèt niet de goeie lens bij me heb.’

Audiovisuele presentaties
Om zijn presentaties meer dynamiek te geven vult hij zijn fotorepertoire aan met hoogwaardige 4K videobeelden, mooie timelapse-opnames en vloeiende 'sliders'. Deze creatieve presentaties variëren in lengte van 2 tot 18 minuten. Zijn originele mix van foto's/films zult u niet vaak tegenkomen!

Digitale kunst
De verzameling foto’s van Ernest Kox is indrukwekkend. Honderden insecten. Van libellen met hun vliesdunne vleugels vol waterparels, torren met rode schildjes tot groene sabelsprinkhanen. Maar ook andere dieren: van behaarde rupsen tot eekhoorntjes in de tuin. En dan zijn er nog de landschappen. De opgaande zon op de Cartierheide, Berkenbomen onder een dikke laag rijp met een helblauwe hemel als achtergrond, maar ook de kleurenpracht van de esdoorn in de herfst. Tevens zijn de vele sfeervolle beelden van paddenstoelen een lust voor het oog. Zijn website bevat slechts een klein deel van zijn omvangrijke collectie natuurbeelden. 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee